Tuinplant van de Maand Mei 2020

De Roos
Koningin der bloemen en symbool van de liefde

De roos is wereldwijd geliefd, dat blijkt wel uit haar bijnaam ‘koningin der bloemen’; zij is de mooiste en fraaiste bloem die er is. Deze veel beschreven en bezongen bloem is de bloem van de liefde met haar verfijnde kleuren en geuren. Geuren die je wilt bewaren.

Oorspronkelijk komt de roos alleen voor op het Noordelijk halfrond en werd als ‘tuinroos’ voor het eerst in China gebruikt, daarna pas in Europa. Voor de achttiende eeuw waren alleen roze en witte rozen die de tuinen kleurden.

Vanaf mei kun je genieten van de Roos. Met haar majestueuze bloemen, sensuele geur en bloeiende kracht geeft ze een gevoel van geluk.

Deze schone wordt niet voor niets beschouwd als de Koningin der bloemen en het ultieme symbool der liefde.

Deze veelzijdige tuinplant brengt harmonie Confetti in je tuin met de Koningin der bloemen.

Rozen maken je blij! Ze zijn de confetti in je tuin, wanneer de eerste knoppen weer open knappen in mei, kan het zomerfeest beginnen.

Zet rozen in de volle grond in je tuin of in potten en manden op het terras of op de tuintafel.

Je kunt kiezen uit veel verschillende rozen: perkrozen, heesterrozen, klimrozen en ramblers met dubbele bloemen of sierlijke enkele. Kies wat bij jou en je tuin of terras past.

Wil je rozen in potten en bakken, kies dan voor een stamroos of een kleine perkroos. Geef de rozen in pot de hele zomer lang voldoende water en een ruime pot, dan droogt de roos niet uit.


Verzorgingstips:

• Zet de roos op een plekje in de zon, waar het ook een beetje waait, dat vindt ze heerlijk.

• Plant een klimroos ongeveer 40 cm vanaf een muur.

• Rozen in pot hebben ook een beetje ruimte nodig en veel water, vooral als het warm is.

• Is je roos op pot uitgebloeid, knip haar dan helemaal terug tot 5 cm en zet haar in de tuin.


Welkom insecten!

Is het insectenhotel in jouw tuin al geopend? Je hebt ze in alle soorten, maten én design. Zonder insecten zou je tuin niet bloeien, konden je planten geen vruchten afwerpen en zouden de vogels erg hongerig worden. Tijd voor gastvrijheid dus!

Terug naar de hoofdpagina